"Sesungguhnya Allah dan para Malaikat berselawat ke atas Nabi S.A.W, wahai orang-orang yang beriman, ucapkanlah selawat dan salam penghormatan ke atas Nabi Muhammad S.A.W"-Allahumma Solli'ala Sayyidina Muhammad-

Saturday, February 2, 2013

Di Mana Public Islamic Select Treasures Fund (PISTF) Laburkan Wang Anda

Tahukah anda sehingga 30 November 2012 dana PISTF telah meletakkan pelaburan anda di dalam 58 buah syarikat besar yang tersenarai di dalam KLSE.
Cuba anda teliti nama-nama syarikat di bawah, mungkinkah anda juga salah seorang pekerja di dalam syarikat tersebut?

Betapa wang yang terkumpul daripada orang ramai yang memiliki matlamat pelaburan yang sama untuk jangkamasa sederhana dan panjang telah dilaburkan di syarikat-syarikat yang berkembang maju dan berpotensi untuk setaraf dengan syarikat-syarikat utama seperti PETRONAS, TM, AXIATA, TNB dan lain lain lagi pada masa depan.
Kadar risiko juga sangat kurang kerana keupayaan 58 buah syarikat ini telah melalui proses penapisan dan saringan yang ketat oleh pengurus dana sebelum mendapat kelulusan ketua pengarah.
Ibarat kata "satu rosak masih ada 57 lagi" yang secara keseluruhannya mampu memberi pulangan dividen dan pulangan modal yang tinggi untuk tempoh sederhana dan jangka panjang.


Anda bolehlah mengenali syarikat syarikat di atas dengan melayari laman web http://www.bursamalaysia.com/market/listed-companies/list-of-companies/main-market

Marilah bersama-sama menjadi pelabur yang berjaya.

No comments: